tisdag, juni 23, 2015

Skakigt värre med de rödgröna!

 Kom ihåg hur planerade väg och - järnvägsprojekt såg ut innan S och MP tog över regeringsmakten.

Har fått en dunderförkylning och strölyssnade till en interpellationsdebatt där infrastrukturministern fick en fråga om transportplanen ligger fast.

Jo, den låg fast om inte verkligheten förändrade läget, och det kändes med en gång väldigt skakigt. Men alla påbörjade arbeten skulle fullföljas och därför ser jag fram emot hösten då ombyggnaden av E22 förbifart Rinkabyholm startar på allvar.
Denna nya väg kommer att öka trafiksäkerheten och framkomligheten, och  förbättra boendemiljön avsevärt för dem som bor utmed den nuvarande vägen. Om förbifarten blir verklighet kan exploateringen av ett helt nytt attraktivt bostadsområde börja.

Men ni vet hur det gick förra gången.
Den socialdemokratiske infrastrukturministern strök ett streck över Rinkabyholm och flyttade pengarna till Trollhättan där verkligheten plötsligt hade förändrats.

Med Alliansregeringen hade Kalmar kommun möjlighet att medfinansiera och förskottera viktiga projekt och därmed komma lite före i kön av vägprojekt. Det kan vara lyckokastet som hindrar S och MP att ännu en gång rycka pengarna från förbifarten. Så jag hoppas verkligen att projektet kan anses påbörjat.

Varför känns allt så skakigt sen de rödgröna vann valet?

 

 

Inga kommentarer: