lördag, juli 18, 2015

Tredje gången gillt?

Tsipras insåg till slut att landet måste ha hjälp. Men han visar inte så stort ledarskap när han säger att landet förnedras av övriga EURO-länder. Ska han ro förändringarna i hamn så måste han få Greklands 60 % som röstade nej i folkomröstningen att inse att vissa förmåner de haft inte ens finns i de länder som lånar pengar till dem.
Detta är försyndelser under tidigare regeringar, även typ socialdemokratiska, där en viss svensk Pagrotski var rådgivare. Bara det!

Men Tsipras lockade Greklands invånare med att de inte behövde finna sig i dessa besparingar, som nu på grund av en fortsatt försummad ekonomi, kommer att bli än mera kännbara.
Men om nu landets kapital är på nollpunkten , är förtroendekapitalet nere på minus. Men Tsipras har en folkförförares begåvning och ska någon få folket med sig så är det han.

Detta med folkförförare tycker jag är riktigt kusligt. Att ett helt folks och hela Europas framtid kan hänga på en man eller kvinna som dompterar alla omkring sig. Alltför sent inser människor att det bara är en vacker yta och en tom dröm de röstade på.
 
Men dramat har bara börjat.
Kommer bankerna att öppna på måndag, och kommer folket att få ta ut sina pengar?
Hur länge räcker pengarna?
Kommer de nya reformlagarna att efterföljas?
Hur ser en ny regeringsbildningen ut?

EU brukar  gå framåt med växelvis fördjupning eller utvidgning
Tyvärr går både fördjupning och utvidgning i stå, när så mycket kraft ska läggas på ekonomin.

Dessutom får alla som inte vill ha ett EU-samarbete, både på yttersta vänster och högerkanten nu ett gyllene tillfälle, nu när alla parlamenten fått slå knut på sig själva för att få en lösning på Greklands kris.

 
Har Tsipras förklarat för sin befolkning  vilka situationer han försatt övriga EURO- ledare i?
De flesta förstår säkert detta, men övriga som inte litar på sina ledare har nu satt sitt hopp till Tsipras.
Detta var den tredje hjälpinsatsen från EURO länderna på fem år. Låt den bli det sista!

Då kan alla EU- länderna åter visa enighet och tala med en röst, vilket är så otroligt viktigt både i FN och mot Rysslands ockupation av Krim och krig i Ukraina, men även mot folkmördarna IS och andra som mördar och skrämmer för att ta oss tillbaka till medeltiden och folkförtryck.

Inga kommentarer: