fredag, augusti 21, 2015

Har man satt sig i båten måste man hålla den flytande!

När socialdemokraterna manövrerade in en majoritet i borgen på hundra miljoner för Arenan satte man kommunens pengar i en ganska osäker farkost.

Nu börjar båten läcka och det dubbelskrov och säkerhet med 26 miljoner på banken , som var ett argument för hur säker denna borgen var, vill nu kommunstyrelsens ordförande i Kalmar ta bort. Faktum är att han själv kom med förslaget när KFF redovisade sin ekonomi i kommunstyrelsen.
Som brukligt numera i Kalmar, får medborgarna besluten meddelade som ett faktum  i tidningen långt innan beslutsprocessen börjat. Ingen efterfrågar  eller inväntar längre oppositionens möjlighet att sätta sig in i ärendet.

Vad vinner man med det?
Jo, om ärendet uppfattas som klart, finns ju ingen anledning för skattebetalarna att försöka påverka beslutsprocessen. Majoriteten slipper en diskussion.

 När Arenan byggdes skulle Fredriksskans frigöras för ungdomsidrotten, och i förra veckan var kommunledningen inbjuden att lyssna till de eldsjälar som i skola och föreningsliv arbetar just med denna ungdomsidrott.
De varnar för att byggnationen på Fredriksskans ändrar förutsättningarna för skol- och föreningsidrotten på ett mycket negativt sätt. De gröna områden i Kalmar krymper.

Lite ironiskt är det att det var just byggnationen på Fredriksskans som skulle betala de 28 miljoner som Kalmar FF skulle få som ett engångsbelopp när arenan var klar. Nu använde ju majoriteten 28 miljoner av Alliansregeringens konjunkturstöd att betala KFF istället. Och då fick man ju även höja skatten.

Då skulle bygget bli klart till valet 2010 och fort skulle det gå.
Nu vill Kalmar FF och Johan Persson ta bort den enda säkerhet som finns innan skattebetalarna i Kalmar kommun.

 
Johan Persson jämför alltid med den för tillfället mest passande kommunen och nu är det Växjö.
Men vi ska komma ihåg att Växjös idrottsarena är till för alla!
Alla idrotter i Växjö har fått en upprustning och dessutom har man än en gång sänkt skatten för invånarna.

Så kan man göra när man har en ordnad ekonomi. Det har inte Kalmar.

 

  

Inga kommentarer: