måndag, september 21, 2015

S pöket från 70-talet går igen!

Nu kan inte socialdemokraterna längre skylla på att de måste regera med Alliansens budget.
Jag är dock glad att Alliansens budget gällt så här långt, men nu är det DÖ som gäller. Suck…

En ekonomiprofessor vid Lunds universitet förnimmer ett spöke från 1970-talet med höjda skatter och subventioner på byggande. Det är en politik som vi inte ville tillbaka till.

Höjda inkomstskatter ger de flesta arbetare mindre frihet att själva välja vad de vill göra för sina pengar.

Men gratis är gott!
Alla som nått 85 år får gratis läkarbesök i öppenvården oavsett om de behöver det eller ej. Man sänker skatten för pensionärer, men rycker snabbt undan hundralappen igen om man vill arbeta efter pensionen. Man tar bort tidsgränsen samtidigt som man höjer sjukersättningen. Det är helt oöverskådliga kostnader som ingen har kontroll över. 

Varken LO eller svenskt näringsliv tror att förslagen får fart på jobben, och S kan heller inte förklara hur deras budget ger de nya jobben. Dessutom sjunker nu arbetslösheten i några övriga EU- länder och det gör Löfvens löften om EU:s lägsta arbetslöshet ännu tuffare att nå.

Traineejobb och andra konstruerade arbeten ersätter som vid tidigare S-styre utbildade anställda med bästa kompetensen. Men de trollar bort många från arbetslöshetsstatistiken.
Höjda skatter ger mindre konsumtion och RUT och ROT, som gjort svarta jobb vita blir åter lite flammigt. Dessutom har dessa jobb möjliggjort för nyanlända att snabbt komma i arbete. Och även sänkta kostnader för ungdomsjobb som nu försvinner .Trots att vi vet att antalet flyktingar inte minskar under en överskådlig tid, ser vi nu hur den nya regeringens ”jobbpolitik” punkterar både unga och gamlas möjligheter till jobb.

Socialdemokraterna talar om blocköverskridande samarbete, men har gjort den ena eftergiften efter den andra till vänsterpartiet. Socialdemokraterna har sagt att höstbudgeten kommer att vända deras dåliga opinionsläge. Återstår att se.

Oj då! De missade också den höjning av barn bidraget de utlovade i valet!


Inga kommentarer: