fredag, oktober 16, 2015

Öppenhet och debatt svälter ut vargarna.


 
Så stod de där på rad, väldigt propert klädda. Det hade inte känts riktigt lika förrädiskt om det stått ett gäng huliganer och sagt det de sa, men nu stod dessa av folket valda personer och deklarerade att de skulle måla ut Sverige som ett riktigt ogästvänligt land.
Det var ganska otäcka vibbar och min första tanke var  vargar i fårakläder, men som ändå börjat visa huggtänderna lite.

Jag har ju i veckan i ett öppet brev efterfrågat en strategi och beredskap för Kalmar kommun, med tanke på att vi ska kunna ta vår del av ansvaret och samtidigt ta det ansvar vi redan har för Kalmars invånare och Kalmars välfärd.

På mindre än ett dygn lyckade faktiskt Johan Persson samla berörda tjänstemän till ett möte med arbetsutskottets ledamöter.
Men jag hade ju trott att majoriteten var mera insatt.
Det visar ett bristande ledarskap, men glädjande nog visade sig flesta tjänstemän väl förberedda och kan nu kraftsamla kring de uppgifter som väntar. Så är det ju, och det är jag van vid med mitt arbete som narkossjuksköterska.

Men det behövs politiska beslut för en strategi framåt  och tyvärr blir det i Kalmar  ännu en brandkårsutryckning  i onödan inför nästa arbetsutskott.

Politiskt ledarskap behövs nu mer än någonsin, om vi inte ska göda vargen i fårakläderna.

Socialdemokraterna efterfrågar också politiskt ledarskap, ofta i termer av att oppositionen ska sitta still i båten. Vi vill inte ha något käbbel säger de både i riksdagen och i Kalmar kommunfullmäktige.
Men som Sivert Öholm frågade en lyssnare som ringde till radions P1. ”när du säger käbbel, är det då debatt du menar”?

När man inte gillar debatten, och saknar egna argument, så  kallas den gärna för käbbel av motståndaren.  

 

Inga kommentarer: