fredag, november 20, 2015

Hög hotnivå och hög trygghetsnivå


Hur många extrainsatta möten har inte EU haft under denna dramatiska, men i övrigt så ovanligt milda höst.

I Europavalet vann de partier väljare som ville försvaga EU stora segrar. Inom övriga EU har också partier med dragning åt kommunism och fascism vunnit stora segrar, vilket gör att EU som demokratiskt och politiskt projekt är svagt. Men EU behövs mer än någonsin! 

Men tvärtemot vad mördarbanden som terroriserar i religionens namn  trodde, så bidrog terrorn till ett ökat samarbete och en solidaritet med den som drabbats värst. 
Jag hurrar för svensk polis som på ett så lugnt sätt lyckades gripa den man de efterlyst. Jag är glad för både polisens och Sveriges del att vi får se att deras skydd fungerade.

Vi kan aldrig stänga dessa mördare ute, det bevisar också det mördarband som utan att bli upptäckta, rest fram och tillbaka till Paris och Belgien. Frankrike har haft dem på sin svarta lista och är tydligen ett land med säkerheten på topp, men ändå kunde de slå till på flera ställen samtidigt.

I Kalmar är det Full fart framåt.

Och då är ju en opposition bara i vägen.” Politiken i Kalmar har redan behandlat frågan” är ett vanligt svar i olika sammanhang i Kalmar. Då menar man att S,V och C har haft frågan på sitt majoritetsmöte. Bakom stängda dörrar. Utan protokoll. Så länge oppositionen hålls utanför, kan de rödgröna  också fritt lägga fram sin bild på sanningen. Och hur ofta ifrågasätter media den bilden?

Här målar majoriteten utan vidare över sprickorna i fasaden  och lämnar över grovjobbet och kostnaden till kommande generationer. Maken till skönmålning som Michael Ländin ägnat sig åt i Östran i svaren till Lene Polteg, vår liberala ledamot i omsorgsnämnden, får man leta efter. Men här får även oppositionen komma till tals och det är bra.

Jan Björklund talade om det idag när han öppnade Folkpartiet liberalernas landsmöte. Världen behöver liberalismen idag mer än någonsin! Friheten och demokratin är inget vi kan ta för givet utan den måste ständigt försvaras och utvecklas!

 

Inga kommentarer: