söndag, november 01, 2015

Om världen, EU och vårt eget Grönköping


Det är just nu mycket frågor som rör sig kring de ökade flyktingströmmarna, och ingen kan vara oberörd av små barn som går i mil efter mil i dåliga skor och utan att veta vart de är på väg.
Det är ett önsketänkande att kriget är slut innan vintern kommer, och det är en svår situation, men det är verkligen tak över huvudet och en säng som gäller nu.
Det stora problemet blir framöver att de som inte får stanna  inte ger plats åt de som får asyl och har ett skyddsbehov.

Lösningen ska vara en annan för fattiga EU- medborgare och det var ju också regeringens samordnares mening i lördagsintervjun.
I EU ska varje land ta ansvar för sina medborgare, och som jag tidigare sagt ska Kalmar också följa de regelverk vi satt upp för Schengensamarbetet. Det gör man inte, men det är beslut som endast tagits i slutna rum av majoriteten utan konsekvensanalys  eller protokoll.

Kommunstyrelsens vice ordförande i Kalmar har försökt att bygga på sitt CV genom en annons i Dagens nyheter om hur förträfflig han är.
Han har ju tidigare flaggat för att han gärna vill gå till näringslivet, och då får han kanske marknadsföra sig utanför länsgränsen. Kalmar växer mest i Småland skriver han och räknar upp alla rankingar och utmärkelser han medverkat till.

I Kalmar läggs det väldigt mycket resurser på att hamna på ”rankinglistor och årets det och detta”. Bara annonsen i DN kostade 43 000. De pengarna togs inte från Johan Perssons egna konto. De togs inte heller på partikassan. Nej de togs av skattebetalarnas pengar, och vi har ingen aning om detta hänt flera gånger.

Att Johan Persson inte var riktigt sanningsenlig i annonsen retade upp Växjös kommunalråd, som kände sig tvungen att skriva en artikel i Barometern om Växjös framväxt.

I veckan kommer dessutom krav på att flygbolaget ska betala tillbaka de pengar till trafikverket som de uppfattat att infrastrukturministern , efter påtryckningar från bl.a. Johan Persson, felaktigt  betalat ut. Fortsättning följer…

I senaste avsnitt av Gesällen är väl ingen förvånad över att Länsstyrelsen säger nej till en gransking av ärendet. Ingen vid det köksbordet vill ju ha en granskning och då blir det nog inte heller så i detta lilla Grönköping.

 

 

 

Inga kommentarer: