fredag, januari 15, 2016

Varken arbete- marknad eller politik!


Just nu känns både den svenska inrikes och utrikespolitiken som hela havet stormar.


Jag tycker att regeringen har varit ganska skyddad hittills, då de alltid, när något inte fungerat, sagt att de regerat med en Alliansbudget, men när ekonomin bedömts som stark, tar åt sig äran för samma budget.


Vi ska vara otroligt glada att vi haft en alliansregering under en så lånvarig lågkonjunktur. Faran är inte över, men socialdemokraterna och miljöpartiet har redan börjat beskatta arbete och sjösätta sin ”arbetsmarknadspolitik” som varken innehåller arbete, marknad eller politik.


Än finns det väl något land kvar som Margot Wallström kan reta upp, men just nu hinner hon inte för  hon ska , utan kommunals hjälp, skaffa en lägenhet i Stockholm, och det vet ju alla hur lätt det är, så lite respit får Sverige.


När fler och fler med kompetens inom området förespråkar att Sverige ansluter sig till NATO, slår Sveriges statsminister istället på stora trumman och deklarerar ett fredstida samarbete med de nordiska länderna. Som om vi inte redan hade det! S verkar också på allvar tro att samarbetet ger ett snabbspår in i NATO om det skulle bli ett skarpt läge.


Jag kan se framför mig att Stefan Löfven ringer NATO-högkvarteret och anhåller om medlemskap, och Jens Stoltenberg  deklarerar för de 28 samarbetsländernas statschefer att Sverige nu behöver ett snabbt skydd. Jag tror inte vi ska vänta oss att NATO flyget prioriterar Sverige, eftersom det i ett sådant skarpt läge troligtvis också är medlemsländer i NATO som känner sig hotade.


Varför vill då inte Sveriges regering ansluta sig till NATO?


President Putin i Ryssland hade visst haft synpunkter på detta tilltag, och det måste vi väl ändå tänka på, eller…Inga kommentarer: