tisdag, februari 09, 2016

Stadskärnan - den avgörande framtidsfrågan!

Det är intressant att socialdemokraterna nu ska tillsätta fyra arbetsgrupper för en ny politik, där de i den ena gruppen inför nästa kongress, ska arbeta fram ” hör och häpna” - en kunskapsskola.

 

Vid nästa val kan svenska folket i så fall hellre rösta för att Liberalerna med Jan Björklund i spetsen, får fortsätta utveckla en verklig kunskapsskola. Liberalerna införde i Alliansregering en ny skollag med tydligare kunskapsfokus, nya kurs- och läroplaner, tidigare betyg med fler betygssteg. Fler nationella prov, lärarlyft  och insatser för läraryrket som kompetensutveckling, karriärtjänster och en ny lärarutbildning med djupare ämneskunskaper. Detta systemskifte från socialdemokraternas låt –gå -skola till en liberal kunskapsskola inleddes 2011, efter ordentliga utredningar som en del tycker tog för lång tid, men en så genomgripande förändring kräver  remisser, förhandlingar och att arbetet drivs framåt.

 

I Kalmar är socialdemokraternas fokus  just nu att räkna ut hur de riktade statsbidrag kan användas bäst i debatten, för det är där de hamnat.

När all administration kring hur statsbidragen ska användas och utvärderas är klar, kommer det inte att vara många korvören över till själva skolan. Än mindre till en trygg kunskapsskola.

 

I Kalmar sliter S,V och C  sedan två år med den avgörande  framtidsfrågan för Kalmar: Hur  vinner vi utmärkelsen ”årets stadskärna” innan valet 2018?  Inte ett knyst om parkeringsplatser har hörts efter alla dialoger och utlovade pengar till Kalmar City Samverkan AB.  Så många   i kommunledningen, och nu  även universitetet fokuserar på denna stadskärna, medan alla andra verksamheter i kommunen sliter med ökade sparbeting sen 2009.

 

Vi vill ge  verksamheten  resurser att ge barn  bästa redskap och stimulans till företagande, arbete och fortsatta studier. Det är vad vi liberaler menar med en kunskapsskola!

Inga kommentarer: