onsdag, januari 13, 2010

S garanterar återinförande av stupstocken

Stupstocken ska bort, säger S men den verkliga stupstocken har de bidragit med under alla år då människor lämnats utan att få en verklig chans på arbetsmarknaden. Med
S vid makten är den verkliga stupstocken tillbaka och Sverige återfår placeringen som världens sjukaste befolkning.

Samma kväll som uppdrag granskning i kanal 1 följer en sjuk kvinna som exempel på offer för de nya sjukreglerna, (eller föll hon offer för en undermålig sjukvård) rapporterar nyheterna i andra kanalen att rehabiliteringskedjan leder till kortare sjukskrivningar. Snabba insatser och tidsgränser betyder mycket.
60 procent fler återgår nu till arbete efter ett halvårs sjukskrivning. Det lovar socialdemokraterna att S, V och MP ska ändra på, men inte i någon intervju har jag hört hur detta ska ske.

Att ingå i ett sammanhang och i en arbetsgemenskap är betydligt mera humant än att tappa både nätverk och ekonomiska resurser efter en sjukdom.
Att sjukpensionering är förödande för människor med någon arbetsförmåga har tidigare undersökningar visat, men skillnaden är att media inte har fokuserat på detta problem.
Har någon granskat hur många som gått under i tidigare försäkringssystem där människor gömts undan ifrån både sjukstatistik och arbetsmarknadsstatistik?

Alliansregeringen gömmer inte undan dessa människor, utan satsar rehabiliteringsresurser och möjliggör en plats i både samhälle och arbete.
Att rehabilitera måste väl vara mera humant än att lämna människor med kapacitet utanför arbetslivet?

Inga kommentarer: