fredag, juni 02, 2006

proppen ur i parkerings obstruktion?

Nu duggar rapporterna tätt om P-hus i Kalmar. Jag har i många år efterlyst hållbara parkeringslösningar, och inför valet 2002 lades även då frågan om parkeringshus in i en parkeringsutredning. Nu är det val igen, och socialdemokraternas bästa metod att döda en fråga är att lägga den i en utredning.
En P- norm för Kalmar som min interpellation visade behovet av, är nu framtagen, men åter lagd i långbänk, med de nya förutsättningar om utredningen om P-bolag. VM i utredningar hade vunnits av S utan träning före!

Kom bara ihåg att socialdemokraterna samarbetar med två partier som vill hindra människor från att ha bil. De resonerar som så att om vi gör det tillräckligt svårt så väljer folk bussen i stället, eller bilpoolen. Dessa beteenden har utretts i minst 20 år och visar att folk passar på att göra saker på vägen till och från jobbet vilket innebär svårigheter att åka kollektiv och använda bilpool.
Däremot skall man göra dessa alternativ så bekväma och attraktiva , att fler kan välja. Man ska kunna ta cykeln lätt på bussen och tåget, och så långt har vi inte kommit än i Kalmar.

Det som utreds nu har alltså utretts förut. Socialdmokraterna har inte lagt ett öre till P-hus i sin budget. Då blir det heller inget P-hus om vänstermajoriteten vinner valet.
Fp har lag halva kostnaden och räknar med att övriga aktörer bekostar hälften.
Jag tror dock inte på ett kommunalt bolag, utan tycker att Gatu-Parkförvaltningen, som har helhetsansvaret för trafiksituationen, också kan sköta parkeringshusen.Då har vi en insyn och en demokratisk kontroll av ekonomi och verksamhet.
Jag skulle önskat att vi äntligen drivit igenom en samsyn på parkeringssituationen
men jag befarar att P-utredningen nu har förlängts till efter valet. Sen händer inget förrän 2010 om inte Folkpartiet liberalerna bildar borgerlig majoritet i Kalmar.

Inga kommentarer: