fredag, april 14, 2006

Lova runt och hålla tunt?

I veckan var jag inbjuden till ett möte med boende i Oxhagen med anledning av byggplanerna i området. Jag blev väldigt förvånad över det ointresse man visat för de boendes åsikter. Fast man som närboende inte alltid kan få som man vill måste det ju finnas någon form av dialog. Och här hade verkligen informationen brustit! Det var idel frågor som bara seglade fritt i luften och det fanns många tänkvärda synpunkter som borde nått tjänstemän och politiker på ett tidigt stadium.

Vi tog ett beslut om markförsäljning i Oxhagen vid det senaste kommunstyrelsesammanträdet. Jag kritiserade då att vi bara tar beslut hus för hus, utan att se helheten i området. Det visade sig att de boende hade inte heller någon koll på denna markförsäljning. Närdemokrati betyder kanske olika saker för olika människor, men att få en förklaring på vad som ska ske i sitt bostadsområde, och varför är för mig en form av närdemokrati som gagnar alla.

Folkpartiet var enda parti med en representant från nämnden som ägde ärendet, och övriga lovader runt, trots att de aldrig skulle behöva ta ett enda beslut i frågan.
Då är det lätt att lova vad som helst, och det blev mest pinsamt att lyssna på.
Men det är ju smart, för åhörarna har svårt att skilja på beslutsnivåer m.m.
Smart men falskt.
Nu får vi se vad löftena var värda.

Inga kommentarer: