lördag, april 01, 2006

S sätter punkt för ett bättre Kalmar?

Idag skiftar socialdemokraterna kommunstyrelseordförande och kommunalråd i Kalmar.
Jag säger grattis till Johan Persson! Idag sätter han upp 16 punkter för ett bättre Kalmar. De flesta rubrikerna kan vilket parti som helst ta åt sig, men man undrar ju varför inte Johan profilerat sig på en enda av punkterna hittills. Har han glidit med och gjort sig strömlinjeformad för att passa in tills dagen D kommit.

Ansatsen i debattartikeln uttrycker ju en tydlig önskan att äntligen få styra alldeles själv. Men samtidigt lägger han ut en liten krok över blockgränsen. Att skrämma vänstern och miljöpartiet och samtidigt smörja någon borgerlig broder, ligger helt i linje med vad Johan hittills åstadkommit.

Så slugt av Kjell att avgå och resa till Kina på skattebetalarnas pengar. Han slipper kritiken här hemma, när "hans" Salve begär ännu mera pengar till att återställa aktiekapitalet och "satsa sig ur krisen" på nästa Kommunstyrelse. Johan nämnde inte Salve i sina punkter. Salve ingår i det område med akuta problem som socialdemokraterna skapat själva. Vi i Fp ville aldrig bilda ett kommunalt bolag. Vi ville inte ha ett permanent Salve vid Dämmet.

Vi ville ha ett sommarSalve vid slottet så länge det fanns intresse hos invånare och turister.Vi ansåg att siffrorna som presenterades inte var realistiska. Jag önskar att vi hade haft fel. Nu fick vi mer än rätt.Det enda raka är nu att snabbt sälja Salve till näringslivet, så att det kan drivas på affärsmässiga grunder.

Inga kommentarer: