söndag, maj 07, 2006

Det är regeringens politik som är problemet!

Har just tittat på ett program om en beskrivning av Fp som ville ut ur snällfällan. En snällfälla har många svenskar fastnat i idag. Bidrag och pensionering utan rehabilitering och vård är från början en missriktad snällfälla som slutat illa. Att den som är frisk ska arbeta, är självklart för mig och det är också en självklarhet för alla de människor som kommer hit ifrån andra länder. Det är väl också ganska självklart att människor flyr när barnen tvingas ut i meningslösa krig eller riskerar att bli föräldralösa.

Folkpartiet ska naturligtvis inte ha något samröre med Venstre i Danmark. Deras politik är på många punkter inte bättre än Sverigedemokraternas. Vi vill öppna våra gränser för de flyktingar som uppfyller FN:s krav och vi välkomnar dem som den resurs de är. Att släppa in dessa drabbade människor i det svenska samhället kräver solidaritet från enskilda människor, företag och fackföreningar som kanske t.o.m. måste våga ta bort några hinder för arbete.

Sen menar vi i Folkpartiet liberalerna att det också är den enskilde människans ansvar att försöka lära sig det svenska språket så bra som det går. Jag förstår inte varför det väcker så starka känslor. Det kravet ställer vi ju också på den svenska skolan.Vi ser ju dagligen att språket är nyckeln till framtiden för både svenskar och nysvenskar. Flyktingarna har försökt att rädda sig genom att fly. Det är inte flyktingarna som är problemet i Sverige utan det är regeringens s.k. integrationspolitik!

Inga kommentarer: