måndag, maj 15, 2006

Fritid är också stressande

Sex timmars arbetsdag!

Vänsterkartellen prioriterar allt i sin nya budget. Alla skall få mer. Konstruerade arbeten, Social ingenjörskonst, där man gör människor ännu mer bidragsberoende.
Miljöpartiet och vänstern biter sig fast i sex timmars arbetsdag, för de vägrar att titta på kostnaderna. Miljöpartiet vill även ge medborgarlön till den som vill ägna tiden åt att berika sitt liv istället för att försörja sig. Men vem ska betala?

Fritid kan också vara stressande. Hinna med alla organiserade aktiviteter! Ha råd med utrustning till växande barn! Får vi istället mindre tid över för eftertanke, kreativitet och fri tid?
Den totala studietiden och pensionärstiden förlängs hela tiden. Med de skatter vi betalar in när vi arbetar mellan 30 år till 60 år ska vi betala välfärden för barnen och de äldre. Det säger sig självt att vi måste anpassa intäkterna till utgifterna.
Det totala antalet arbetade timmar i Sverige måste öka, istället för att minska. Glädjande nog lever vi allt längre. Arbete är hälsa. Erfarenheten visar att ohälsan inte har minskat med sex timmars arbetsdag.

Låt oss vara individer hela livet och få jobba så länge vi vill. Då blir det pengar över att få vara individ, även på ålderdomshemmet.

Inga kommentarer: