tisdag, augusti 22, 2006

bra med marknaden som demokratisk murbräcka!

Vi har med gemensamma krafter mellan ett borgerligt regionförbund och en socialistiskt styrd kommun i Kalmar skrivit avtal i jätteformat. Vi politiker får förlita oss på att bakgrundskontrollen av företaget varit grundlig.Det och att våra demokratiska processer skall följas har jag framhållit som de viktigaste villkoren. Hittills har inte detta projekt kostat kommunen ens så mycket som vi slängt ut på Salveprojektet i Kalmar.
Vi måste också vårda det befintliga näringslivet, för det minskar sårbarheten och skapar den bas för välfärden som vi måste förlita oss på när stora företag kommer och går.

Kina är en socialistisk diktatur och det får vi inte glömma i den eufori som nu råder. Det är en kinesisk propagandafördel att de öppnar handel med demokratiska länder, och därför skall vi hålla på de demokratiska metoderna. Även de partier som annars belackar marknaden erkänner just marknaden som metod att demokratisera ett land som Kina. Vi får aldrig med våra förbindelser legitimera de brott mot mänskliga rättigheter som pågår dagligen i Kina!

Inga kommentarer: