måndag, december 18, 2006

Skadad av systemet ?

Efter sex års sjuksskrivning är en man friskförklarad av försäkringskassan, och Östran (röd tidning i Kalmar) rasar. Och säkert med all rätt för den socialdemokratiska regeringen har byggt (eller raserat)en försäkringskassa som
endast betalat ut pengar. Dagens olyckskorp har gått i sex år utan rehabilitering och hans läkare säger att det enda han behöver är lite tid att komma tillbaka.
vad har man gjort under de sex åren, undrar jag?

Vilket slöseri med mänskliga resurser och vilket hårt system som dömer en människa till förvaring. Alla är bra på något, och jag hörde ett program på morgonen om en kvinna (rullstolsburen på grund av en skada från födseln)som kämpat sig genom alla motgångar och trots allt motstånd arbetade, utbildade sig och startade eget företag.
Alla är inte lika starka och det är myndigheternas uppgift att puffa på och stödja. Inte att förvara.

Nu är det så att socialdemokraterna drar slutsatsen, att det är den nya regeringens (som bara regerat ett par månader)fel att försäkringskassan försummat att rehabilitera en människa under sex år.
Detta är tyvärr resultatet av socialdemokraternas politik, där man flyttat människor mellan olika statistiktabeller för att visa resultat. Själva människan har varit oviktig i deras samhälle.
Men säkert får jag en fråga i den Gyllene stolen om hur den nya regeringen lägger världen i spillror för människorna.

Den Gyllene Stolen, ett uttryck som taget ur ett skämtprogram. Vad har man fått det ifrån månntro?

Inga kommentarer: