tisdag, februari 27, 2007

Klart vi ska rösta först!

När Kalmar Län inledde försöket med Regionförbund var ett av argumentet att så mycket av landstingets tid gick åt till sjukvård att man inte hann med infrastruktur och tillväxt.
Efter besöksperioden beskrev man hur bra man lyckats, men det var ju inte så svårt, när man hade kvar samma länsindelning, men fått ägna sig enbart åt tillväxten.

Underligt är väl att man misslyckats så kapitalt med infrastrukturen!
Jag tror det beror på att norra delen av länet inte helt naturligt orienterar sig mot Kalmar som kraftcentra. Istället har man vänt sig mot ett annat län och infrastrukturen där. Det har inneburit att all kraft gått åt att fördela resurser "rättvist" istället för att kraftsamla.

Nu ska man klara samma konststycke, men i lite större regioner, där man åter ska kämpa med sjukvården, som med automatik kommer att vara prioriterad. D e nya regionerna bör vara mycket större än de som är rekommenderade av Ansvarskommitten, men framför allt bör man diskutera vad de ska ansvara för.
Vi absolut ha allmänna val före beslut. Något annat är otänkbart. Allt som händer, händer i en kommun och vi, både väljare och valda, som bor här har en demokratisk rättighet att få diskutera en så övergripande fråga före beslut.

Inga kommentarer: