lördag, februari 17, 2007

Vakna konstmuseet! Det är dags för egna initiativ!

Jag har tidigare berömt Dillbegska för sina bokaftnar och initiativen fortsätter. Nu är det författaraftnar i affären varja månad och hittills har nog ingen blivit besviken.

Man kan ju då fundera på varför det är så tyst kring konstmuseet. Ja, jag vet att det nya år överklagat och står stilla, men det gamla finns ju kvar! Hade det inte varit läge att spotta i nävarna och slå ett slag för konstmuseets verksamhet? För andra verksamheter gäller det att ta initiativ och hela tiden ligga på framkant med de förutsättningar man har. Här finns ju även ett gyllene tillfälle att samtala med kalmarborna om den nya konsthallen, som många är skeptiska till.

Räkna inte med att skattebetalarna ställer upp om de inte får vara delaktiga! Nu är det tid för marknadsföring och nu är det hög tid att ragga sponsorer. Men det går inte att snällt ringa runt.
Konstmuseet måste nu visa att man med en modern verksamhet kan locka en ny och större publik. Det räcker inte bara med en ny byggnad!

Lyssna, det finns mängder av ideér. Skattebetalarna vill ha valuta för sina redan insatta pengar och det är konstmuseets företrädare som väljer. Luta sig mot kommunen, eller spotta i nävarna och ta lite egna initiativ? Jag tror skattebetalarna bara tolererar det senare.

Inga kommentarer: