onsdag, december 07, 2005

Värre än väntat!

Medborgarkommissionen visade i sin tsunamirapport att tillståndet på Utrikesdepartementet var ännu värre än de övergivna svenskarna uttalat, trots att deras berättelser var skakande.
Det som alla medborgare med radio och TV kunde se med egna ögon, gick aldrig riktigt upp för de julfirande ministrarna. Göran Persson har inte tagit det till sig riktigt än, utan ber pliktskyldigast om en ursäkt som borde kommit för elva månader sedan.
Göran Persson toppade laget men vad har man lärt efter tidigare katastrofer och kritik mot regeringen. Hur kan någon tro att denna handlingsförlamade ledning som helt saknat varje analytisk förmåga, ska ha förtroende att klara en ny kris! Nästa katastrof kommer även den att vara något helt oförutsett. Det är det enda vi säkert vet.
Det hjälper inte hur många nya förslag till förändringar de kommer med. Landets nuvarande ledning saknar helt enkelt förmågan. När nu kommissionens ledamöter visade civilkurage och tydliggjorde ansvaret måste det få konsekvenser!Jag anser att man av demokratiska skäl måste ställa misstroendevotum nu. Även om Göran Persson får stöd av sina stödpartier. Då får alla upp till bevis. Sen är det väljarnas tur att fälla det slutliga avgörandet. Jag hoppas att de flesta inser att denna regering inte är beslutskompetent.

Inga kommentarer: