onsdag, april 11, 2007

inte det starkaste kortet

Rutiner är inte vänstermajoritetens starka sida. Men det är rutinerna som ger rättssäkerhet och som gör verksamheten tydlig och genomskinlig för medborgaren.

Jag har tidigare efterfrågat en översiktsplan, som skulle varit gjord redan under förra mandatperioden. Man har hankat sig fram med fördjupade översiktsplaner över begränsade områden, och det säger sig självt att det inte blir någon helhetssyn då. Igår var Länstyrelsen på besök i Kalmar kommun och anmärkte på att översiktsplanen var försummad. Genast meddelades att nu skulle översiktsplanen uppdateras, men jag vill se det först.
Grönstrukturplanen hinner säkert bli gammal innan den ens presenterats.
Parkeringsnormen var klar, men lades då in i en ny utredning och även den lär vara inaktuell när den väl ska beslutas.
Ägardirektiven som är Kommunfullmäktiges viktigaste möjlighet att styra de kommunala bolagen hinner inte beslutas i Kommunfullmäktige före bolagens årsstämma. Ett säkert sätt att minska Kommunfullmäktiges inflytande!

Man är i vänstermajoriteten väldigt snabb att starta nytt och stort! Men det ska också betalas och skötas år efter år. Men de viktiga rutinerna är inte lika högt värderade av majoriteten i Kalmar kommun.

Inga kommentarer: