torsdag, september 14, 2017

Den verkliga krisen är regeringens

Regeringen har många gånger varit allvarligt oeniga utan att media drar ihop hela sin arsenal, men idag har de verkligen frossat!

En så allvarlig säkerhetsskandal som den på Transportstyrelsen får man leta efter och det allvarligaste är, att det som hittills kommit fram endast beror på att någon uppmärksam journalist satte ljuset på det.
Det är ju just denna skandal som borde uppmärksammas, men media har valt att sätta ljuset på Alliansen. Väldigt snabbt slutade man att granska regeringen.

Två ministrar har tvingats bort av Alliansen, och det är bra, men två ministrar som visste detta på ett tidigt stadium finns kvar.
Förutom att ingen informerade statsministern (svårt att tro) så höll man riksdagen och sina utskott helt ovetande om vad som hänt på Transportstyrelsen. Detta kritiseras inte.

När konstitutionsutskottets frågor närmade sig statsministern, kom plötsligt Löfvens närmaste medarbetare på, att hon deltagit på två möten där säkerhetsskandalen diskuterades. Snabbt sammankallades den socialdemokratiska ledningen en söndagseftermiddag och medarbetaren  gick själv med omedelbar verkan. Detta tystades snabbt!
Inte ens här, när kunskapen fanns inom Löfvens närmaste krets tar Löfven något ansvar för den bristande säkerhetshantering som råder inom regeringen. Denna förmåga att få obekväma nyheter att tystna är väl skickligt, men mest känns det kusligt.

Märkligt är att media frossar i när fyra olika oppositionspartier gör olika bedömningar, men låter oenigheter inom den rödgröna regeringen passera utan att man kallar till intervjuer i alla sändningar.

Märkligt är också att man alltid i opinionsundersökningar räknar in Vänster i ett framtida S- regeringsalternativ, trots att de inte är välkomna i en ev. S-regering.  
Märkligt är att Vänstern inte bedöms ur perspektivet av ett parti med en kommunistisk bakgrund. Socialdemokraterna har i nutid varit beroende av det partiets politik för att regera.

Inga kommentarer: