söndag, september 03, 2017

Nej till vänster i välfärden!

Alla ska följa lagen och betala skatt, oavsett om man är offentlig eller privat ägare.

Det märkliga är att socialdemokratiska i Kalmar gärna letar sätt att bolagisera och kunna skatteplanera som det heter då.
Här upphandlar man gärna med kriteriet lägsta pris vid välfärdsupphandling och det säger ju något om vad man vill betala för kvalitet.

Det är ett smart trick av Vänsterpartiet att kalla återinvesteringar  och överskott för vinst.
Om människor väljer en fristående skola som lyckas behålla sina lärare och kanske t.o.m. har kö för att så många vill komma dit, visar det kanske bara kvaliteten på den offentliga verksamheten, och den vill inte Vänstern att vi ska granska.

Det blir alltid ett himla liv när enskilda företag gjort ett misstag, men väldigt tyst när det sker i det offentliga, eftersom personalen ofta väljer att vara försiktiga och märkligt nog även gentemot media. Man vet ofta vad den kommunala arbetsgivaren vill höra.

Ett företag, ibland tidigare offentliganställda som har en verksamhetsidé, vill så klart utveckla den och satsar då ett eget kapital. De flesta företag går knappt runt de första åren och jag kan inte se något fel i att de som satsat sina pengar och mycket engagemang då ska få tillbaka en del efter att en del av ”vinsten” gått till utveckling av verksamheten.  Är de dåliga väljer ingen dem, medan man ofta måste välja det offentliga hur dålig verksamheten än är.

I Kalmar får Destination Kalmar AB 14 miljoner i skattepengar som varje år går till marknadsföring och evenemang, alltså gratisunderhållning för vuxna.
Kommunalråden S,V och C brukar briljera över hur många miljoner de privata krogägarna tjänar på dessa insatser från skattebetalarna. Men hur blir det då med vinstjakten för välfärdspengarna?

Jag har föreslagit att alla kommunala bolag ska vara självbärande, och att DK AB ska vara hälftenägt av de företagare som får vinsterna, men det vill inte Vänstern i Kalmar. Här är det med Vänsterns goda minne helt ok att årligen ta pengar från välfärden och generera vinst i privata företag. Men har jag  hört Vänsterpartiet säga ett ord om de fjorton miljoner som varje år istället kunde gått till skola vård och omsorg ?
Nej !
Jag unnar både krogarna och omsorgsföretagen att gå med överskott, men villkoren ska gälla lika.
Skatterna i Kalmar ska gå till välfärden så jag säger nej till Vänster i välfärden.

Regeringen borde ägna sin kraft åt offentligt styrd skola vård och omsorg där personalen flyr och ska ersättas med ”assistenter” oklart vad det innebär

Inga kommentarer: