lördag, november 11, 2017

Fixarkommunen

Johan Persson, S,  ställer sig bakom speciallösningen.

Ja självklart har han beordrat fram den och ingen  där gör något utan godkännande från JP.
Har någon arbetande på socialförvaltningen haft samma chans och förutsättningar att bygga förtroende i någon del i Kalmar.

När jag ställt frågor om medborgarkontorens framtid förstår jag att detta bara tillhör alla de ”satsningar” som bara syns när de startas och sedan läggs ner i tysthet.

Framförhållning är inte heller socialdemokraternas starka sida,
men nu vet alla i Kalmar kommun några viktiga saker att tänka på
om man vill komma ifråga för ett arbete i Kalmar kommun.
1. Kontakter med kommunen, helst så högt upp som möjligt.

2. Gå genom media. Faktiskt är det också enda gången vi övriga får veta hur det kan gå till. och det är ärligt och bra.

3. att facket tiger när medlemmarna behöver dem misstänker många, men sådan här gånger har de chansen att tala om hur de tänker förebygga turordningstrassel.

 Men detta var väl bra att lösa frågan smidigt?

Vad säger vi om ledare i andra länder som själva tillsätter människor vid sidan om gällande regler? Vi säger att de är korrumperade och att man där måste hålla sig väl med makten för att komma ifråga och i alla fall inte råka illa ut.

 "Jag kanske ska kalla mig Mami" för att komma ifråga, säger någon av de 47 varslade på socialförvaltningen uppgivet. Ja, hon eller han har ju aldrig fått chansen att visa sin kompetens.

 Frivilligkrafter ska tas till vara och uppmuntras, men de kan aldrig ha en gräddfil framför andra som faktiskt öppet  sökt en tjänst i konkurrens med andra

Urdåligt skött för alla inblandade!

 

Inga kommentarer: