onsdag, februari 07, 2018

Nu samlar vi solenergi!

Tänk att det blev vinter i Kalmar ändå! Helt plötsligt är barnen ute och åker på minsta backe (för här finns ju inte så mycket av den varan) och allt som går att åka på duger bra.

När jag flyttade till Kalmar från Stockholm hade vi tre snörika vintrar på rad och det var ett fint välkomnande till oss som var utlokaliserade till Kalmar med Televerkets flytt. Det första och enda vi som byggde i Smedby, önskade av kommunen var en pulkabacke och  man lade alla schaktmassor till en liten backe. Det var den bästa lekplatsinvesteringen man kunde tänka sig, för en backe funkar sommar som vinter. Så tack för den backen Kalmar kommun!

Jag hoppas man är lika mån om att idag  tillmötesgå nybyggare och andra småbarnsföräldrar som behöver en grön plats för sig själva och barnen i närheten av hemmet. Även vi vuxna blir lyckliga när vi hör ungarnas och ungdomarnas glada tjut när de åker. Det är också känt att vi lever längre om vi har ett område för rekreation nära hemmet. Bara pluspoäng alltså!
En backe är också väldigt inkluderande och alla kan vara där och ta hänsyn till varandra.

Själv är jag lycklig över att vi nu verkligen kan kalla oss vinterbadare när vi får plumsa i bland isbitarna. Sverige är fantastiskt med sina årstider och just nu visar verkligen vintern upp sin bästa sida. Ett vinterbad kräver inte heller någon dyr utrustning och kan därför utövas på egna villkoren.

Hoppas kylan håller i sig nu när snön äntligen kommit.

Inga kommentarer: