fredag, juli 13, 2018

Nej tack till socialistisk bostadspolitik

Socialismen påtvingas människor med hjälp av subventioner, bidrag och förturer!

Inpektionen för Vård och omsorg konstaterar nu att Socialförvaltningen i Kalmar brustit i sitt ansvar att skydda en misshandlad kvinna som sökt samhällets stöd.

I stället för skyddat boende blev hon hänvisad att ta in på hotell.

Vi har nu år 2018. Jag har under mina 20 år som kommunpolitiker satt ljuset på bristande samordning, resursbrist och undermåligt stöd för barn och behovet av skyddad skolgång och kontakt med kompisar och ställt frågor om detta  i Kalmar kommunfullmäktige.

Jag har också skrivit motioner för  en mer liberal inriktning och fått välmenande, men till intet förpliktigande, svar från socialdemokraterna. Någon gång har jag också fått svaret att socialförvaltningen erbjuder alla boende, men någon uppföljning fanns inte. En gång har vi liberaler lyckats pressa fram en liten höjning av ett årligt bidrag till Kvinnojouren i Kalmar.

Detta bidrag är absolut inte i nivå med t.ex. det årliga sponsorstöd som KFF får från kommunens bolag.

Det värsta är ändå att kvaliteten inte stärks, trots den kunskap som finns, och trots allt ökande behov.
Socialdemokraterna vill bara delta i positiva rankingar och finns därför inte med i Kvinnofridslinjens undersökning.

 ”Öppna jämförelser”, som alla kommuner ska besvara, visar dock att kommunen fortfarande 2018, inte närmat sig de mest basala kraven man kan ställa på en verksamhet.

-Kalmar saknar fortfarande rutin för att inte röja skyddade personuppgifter vid handläggning och genomförande av beslutade insatser till våldsutsatta vuxna i myndighetsutövningen.
-Kalmar saknar fortfarande rutin för att säkra skolgången för barn i skyddat boende.
-I Kalmar görs ingen systematisk uppföljning av resultaten.

Att alla handläggare i kommunen sägs ha fått utbildning i ämnet , visar att det finns kunskap, men saknas politisk vilja hos socialdemokraterna att prioritera arbetet med att skydda dessa kvinnor.
Nu garanteras unga som vill flytta hemifrån en bostad. Jag har också ställt frågor om förtur till skyddat boende (som jag motionerat om)  i förhållande till andra förturer i bostadskön. Många med beviljat boende inom LSS  får inte heller den bostad de behöver. Det framstår väldigt tydligt att röststarka grupper och stora väljargrupper prioriteras framför de som inte på samma sätt kan bidra till Socialdemokraternas  stjärnglans.
Denna socialistiska styrning gör mig alltmer övertygad om att vi liberaler har så mycket kvar att göra.

 

Inga kommentarer: