onsdag, december 12, 2018

Se upp för jätten Glufs Glufs

Socialdemokraterna vill fortsätta regera med Miljöpartiet. Det är Löfvens besked inför fredagens prövning av honom som statsminister. Det innebär att socialdemokraternas regering är i minoritet och beredda att ta stöd även av SD om vi använder samma logik som de använder mot Alliansen. Om inte så har de surrat sig så fast vid Vänstern, och räknar helt kallt med dem i när det ska räknas mandat.  Vänstern får igenom sin kravlista och kan ändå leka oppositionsparti när det passar.    

Socialdemokraterna gjorde som de alltid gjort när de söker makten. Utredningar, försäkringar och luftslott. De har den självbilden att alla lockas av enbart utfästelser.

Socialdemokraterna är för en gångs skull lite skakade, eftersom M och KD:s budgetmotion vann i riksdagen. Det var den näst bästa efter vår egen.
Men man ska inte räkna ut maktspelare som kan göra vad som helst för att behålla makten. Socialdemokraterna ”håller dörren öppen” och
 ”vi är beredda att röra oss framåt”.  Jätten Glufs Glufs bara väntar.
 


Väljarna röstade inte fram EN regering. Hade de gjort det, hade vi troligen levt i en diktatur. Som liberal är jag glad om människor röstar som de vill. Men SD är inte universums centrum även om många gör dem till det i sin iver att bekämpa dem.Nu har S i sin besvikelse förträngt att de själva tidigare vunnit med hjälp av Sverigedemokraterna.

En liberal politik är något helt annat än socialistisk politik och den som lockas av några köttben, kan snart själva vara uppätna.   
 
Vaccinet mot populism och främlingsrädsla heter kunskap och behandlas bäst i öppna diskussioner.

Inga kommentarer: