söndag, december 23, 2018

GOD JULoch GOTT NYTT ÅR !


USA:s president lyssnar inte på den kompetens han har runt om kring sig utan går på sin magkänsla och drar tillbaka trupperna i Syrien.
Det är en smått kuslig känsla att den här mannen har hand om koderna till kärnvapnen.

Det är lätt att förstå att försvarsministern avgår. Vem vågar leda en  verksamhet under sådana omständigheter?

Att det pågår rena strömhoppet av kompetens från USA:s administration, säger ju något om presidenten som ledare.

Till råga på allt saknas nu pengar till många myndigheter, eftersom Trump inte enats om budgeten med demokraterna.
Bara av den anledningen att Trump hellre vill använda pengarna till att bygga en mur mot Mexico.

Det verkar ju finnas en väldigt kort framförhållning, när pengarna kan gå ur hand i mun och det inte verkar finnas pengar framåt ens till löner
för verksamheterna. Att vissa utryckningsverksamheter får arbeta gratis i ett så rikt land är overkligt.

Men nu är det ju också så att Trump lyssnar på sina väljare och har örat mot marken som ofta efterfrågas. Eller är han president för hela folket?

Freden kan ha svårt att vinna anhängare i en värld där demokratin får konkurrens av att kortsiktiga behov tillfredsställs. Vi ser det även i EU.
Alla makthavare har dock tillgång till en bakgrundskunskap och en samlad kompetens och det borde väl finnas en majoritet som ser ett värde i att reflektera lite innan beslut fattas.

Ändå har det hittills visat sig att inget slår våra olika demokratier, och jag hoppas att våra demokrati klarar att låta även de tala som vi inte delar åsikter med. Vi måste lita till vår inre kompass och i en öppen diskussion kunna möta även de krafter vi vill bekämpa.

Vi har det ju väldigt bra som kan sitta här i fred och demokrati och följa utvecklingen i världen. För trots att utvecklingen totalt sett går framåt i världen, finns det många som lever i stor otrygghet. Vi borde  åtminstone ha vett at glädjas åt att vi, så vitt vi vet, har ett Nytt År att se fram emot.

 

Därför önskar jag oss alla en riktigt

God Jul !

Inga kommentarer: