söndag, juni 03, 2007

Vi kokar den kommunala soppan på en spik !

Har just lagt sista handen vid vårt budgetförslag som partiet ska diskutera i morgon kväll.
Majoriteten har flyttat budgetpresentationen två gånger och vi har då fått flyttat våra möten två gånger. Dessutom har vi till slut bara haft en vecka på oss att arbeta med den. Resten får vi diskutera mailvägen. Tack och lov för internet!
Så majoriteten underlättar inte demokratiska processer precis.

Vi lever på lånade pengar i Kalmar kommun. Men vi ägnar skattepengarna åt mycket som andra kunde göra mycket bättre. Ett exempel:
Samtidigt som alla kärnverksamheter måste spara, kan man ägna ett misslyckat marknadsföringsbolag all uppmärksamhet. Tre bolag ingick i utredningen och man lägger ner de fungerande bolagen och behåller det som aldrig fungerat. Men förslaget är så luddigt skrivet att det egentligen kan bli vad som helst till slut, och det är väl meningen. Det enda vi kan vara säkra på, är att det kommer att kosta!

Jag har nu efter ett snart ett halvår i kommunpolitikens högre sfär förstått att beslutsunderlag med konsekvensanalyser och ekonomiska redovisningar inte är prioriterat.

I år kokar vi alltså den kommunala soppan på en spik. Det vet vi ju att det går om man lånar ihop ingredienserna. Ska jag röra om i grytan eller sila innehållet?

Inga kommentarer: