fredag, augusti 03, 2007

fiffel som lönar sig?

Val av ordförande för ungdomsförbunden lockar ofta fram de sämsta sidorna hos medlemmarna i toppen. Det är vassa armbågar som gäller för att göra karriär och den som inte ställer upp på det, fastnar på vägen.
Dagens ungdomsförbundare som gör karriär är morgondagens toppolitiker. Och det oroar mig!
Vi behöver ungdomar och vuxna som arbetar och studerar jämsides med politiken. Att möta sina kritiker i fikarummet på jobben dagen efter besluten är en väl så viktig politisk skolning som att öva retorik och argumentation på konferenser. Vill vi ha mänskliga politiker eller broilers som alltid har ett inövat svar på tungan?

Nu har ett Socialdemokratiskt ungdomsförbund åter fifflat för att få mera bidrag. Det är tråkigt för de förbund som sköter sig och vill ha en ren bokföring. Men de står sig ju slätt mot de som är tillräckligt fräcka för att lura till sig extra pengar som de i sin tur kan använda för att klättra inom partiet.

Mona Sahlins kommentar : "hoppas de kommer ur detta med ett ännu starkare SSU".
Är det fifflet som ska stärka SSU, eller vad menar hon?
Men hon har ju också skolats i SSU och kanske inte blir så upprörd, som i alla fall jag förväntar mig av en lagstiftare och partiledare.

Att några ungdomsförbund, oavsett vilket parti det gäller, fortfarande fifflar med skattebetalarnas pengar borde ju oroa alla som arbetar med demokrati bygge.

Inga kommentarer: