söndag, augusti 12, 2007

Storstädning på regionnivå

Utrymmet för egna vardagsval är inte särskilt stort i Sverige, där många års socialistiskt styre effektivt motarbetat möjligheter till diskussion och egna val. Vi har helt enkelt dålig träning på att diskutera öppet.
Liberaler har alltid kämpat för att stärka individens rätt gentemot myndigheter, men jag noterar tyvärr en tilltagande konflikträdsla, som hämmar diskussioner, både i arbetsliv och i samhället i övrigt.

En utredning om regionernas ansvarsfördelning och framtida utveckling skall besvaras snart.

Varken kommuner , landsting eller storregioner förfogar över sin egen lagstiftning och det tillkommer hela tiden regelverk som ger allt mindre tid och pengar över för servicen närmast medborgaren Under årens lopp har dessutom nya statliga myndigheter tillskapats av socialdemokraterna, ofta med olika regionindelning, oklar styrning och kostnadskontroll.
Allt detta måste lösas i den kommande regionfrågan. Och allt detta borde diskuteras vid köksborden.
Det märkliga är, att vänsterpartiet och miljöpartiet är så tysta när det gäller regionutvecklingen. Då det gäller EU och ansvarsfrågorna på europanivå ropar de ständigt på folkomröstning och mera kommunikation.

Det är också märkligt att regionförbundet i Kalmar län bevakas så lite från media. Det är svagt att så få regionfrågor, kommuniceras med medborgarna. Men det har jag aldrig hört V eller Mp klaga på. Det bådar inte gott för regionutvecklingen.

Vår värld växer. Det vinner vi alla på!
Sverige har förändrats, och en städning på alla nivåer behövs för att möta framtidens krav på ansvarsutövning. Nu pågår ett arbete i Folkpartiet liberalerna och jag välkomnar fler synpunkter. Eller välj att bli medlem och påverka även andra frågor!

Inga kommentarer: