söndag, december 16, 2012

I en marknadsekonomi bestämmer vi!

Via Sebastian Halléns utmärkta blogg kan jag bl.a. läsa att Johan Persson läser min blogg och även  räknar gångerna han själv blir omnämnd. Någon måste tala om det som händer med ett annat perspektiv.
Hade gärna sett att någon annan också gjorde det, men han får oftast stå utan motfrågor i media.

I måndags besökte delar av fullmäktigegruppen Växjö och Linneuniversitetet. alla där ställde upp på ett fantastiskt sätt och det var bra att få kolla lite uppgifter på plats.
tågen hem var försenade på grund av något hot och vi blev lite försenade till vårt partimöte på kvällen.
Fler möten, enskilda samtal och koll på handlingar är politikens vardag, men jag måste" tanka in" ibland och på onsdagen fick jag uppleva Romeo och Juliakören på slottet och de var ju fantastiskt bra. Både tonsäkra och roliga, vilket är en härlig kombination. De kunde ha marknadsförts bättre, så att fler fått denna upplevelse.

Har nu också i helgen varit på min årliga julresa till Malmö och Köpenhamn och det är underbart att kunna sätta sig på tåget och några timmar senare uppleva allt som en riktig storstad kan erbjuda.  Törnrosa på den gamle scenen är fantastisk.Har faktiskt sett denna en gång tidigare, och  det är en totalupplevelse.  Biljetterna är köpta mitt i sommaren och röda lampan utanför  lyste, vilket innebär att det är helt fullsatt.
Nya operan har staden  fått till skänks, men har ändå svårt att finansiera driften.I ärlighetens namn är den gamle scenen mer trivsam, men där ger de sällan opera numera. I Danmark satsar företagen på kulturen, vilket jag tycker svenskt näringsliv skulle låta sig inspireras av.

Snart kan vi åka till operan i Barcelona. Med Ryanair. Diskussionen kring upphandlingen visar ännu en gång att Kalmar kommuns riktlinjer bara är till för att visa upp vid lämpliga tillfällen. De är inte till för att följas.
Vi lever i en marknadsekonomi och där bestämmer vi enskilda människor vad och var vi vill åka.
De som arbetar kan lämna arbetet, och det finns många osäkra arbeten i världen, bl. a vissa kulturarbeten, på tal om det.  Men socialdemokraterna har en linje som de följer i retoriken, men inte i praktiken. Ingen vet när det blir det ena eller det andra. Alla minns väl hur Fanerduns kinesiska anställda sprang på bjälkarna i taket utan skydd.
Där kan man tala om svek, eftersom de inte hade ett val när de väl var här.

Men att bara vilja påskina att man ska vara med på affären för att påverka i rätt riktning är ju absurt och visar antingen en stor okunnighet eller mera troligt den vanliga chanstagningen att människor som läser tycker det låter ansvarsfullt och bra.  Att hänvisa till att andra annars skulle  göra det istället, låter också som en vettig undanflykt och  brukarofta  kallas "knarkhandlarfilosofi".

Ryanair kommer att finnas så länge någon vill åka med dem. Och jag kommer att åka med dem så länge det visar sig att de uppfyller lagar och säkerhetskrav!


Inga kommentarer: