torsdag, mars 12, 2015

Vi ska rusta människor för en oviss framtid!


 
Ericsson varslar 2200 tjänster i Sverige. Samtidigt gör företaget stora vinster och växer stort i andra delar av världen. Det kan kännas orättvist, men denna globalisering  har också lyft Sverige som nation.

Det är globaliseringen i ett nötskal, och det är lätt till hands att gemene man förknippar globaliseringen med nedläggning och arbetslöshet. Det grundar sig ofta i en rädsla för ökad konkurrens och en ovisshet om framtiden, men vi får inte glömma att globaliseringen räddat allt fler människor i världen ur arbetslöshet och djup fattigdom.

Socialdemokratin har alltid, och tyvärr fortfarande, haft en politik som styrt människor med bidrag och subventioner, men som också gjort människor helt beroende av en mäktig stat eller en kommun som styr människors beteenden med sina dagliga beslut.

Att Kalmars socialdemokratiska politiker vet bäst, blev väl tydligt i svaret på Pierre Edströms interpellation i landstinget. Att en landstingspolitiker vågar lova en säkerhet som personalen inte vågar lova, är ganska sanslöst, men visar också socialdemokraternas maktfullkomlighet.

I en sån miljö växer inte enskilda människor. De förbereds heller inte för den framtid som faktiskt är så positiv och som, med rätt förutsättningar kan ge Sverige stora framgångar på olika områden. EU är ett av många sätt för våra länder att möta den ökade konkurrensen, och vi är i Sverige också beroende av att det går bra för våra kompanjoner i detta lag.

Ska Sverige lyckas som land, måste samhällets stödfunktioner också fungera i en globaliserad värld, och vår partiledare skriver idag på DN debatt om Folkpartiets arbete framåt. Jag ser fram emot detta arbete och en mycket kort tid för Folkpartiet i opposition!

Inga kommentarer: