söndag, mars 29, 2015

Kan kaos bli ett normaltillstånd?

Kan det bli så att Stefan Löfven, socialdemokraterna, nu bryter vallöften i en takt som kan göra det till ett normaltillstånd?
Det är precis det kaos vi sett i vår, som Allianspartierna varnade för.

Först var det nästan minutchema på alla olika beskrivningar som ersatte ett avslutat avtal med Saudiarabien beroende på om de kom från utrikesminister Wallström eller Löfven.
Dessutom så stoppas inte vapenexporten bara för att avtalet avslutas, och nu fick de ändå skicka ett sändebud för att blidka dem. Vilken propagandaseger i det egna landet.

Utrikes minister Wallström fördömde snabbt regelbrotten när ryska bombplan flög i internationellt luftrum med avslagen transponder.
Försvarsminister Hultqvist gick direkt ut och sa att det inte var något regelbrott. Glasklart.

Wallström sa det vi alla trodde att Saudiarabien är en diktatur men Löfven var inte så säker på att Kina var en diktatur.
Jag har inte riktigt fattat definitionen av begreppet feministisk utrikespolitik, om man nu inte tänkt sig att just att med svensk utrikespolitik påverka diktaturer att bli mer feministiska.

Diktaturer är ju oftast ganska okänsliga för opinionsbildning som inte blir ekonomiskt kännbar. Dessutom får inte landets befolkning veta att det pågår en opinionsbildning.
Jag tror vi påverkar bäst genom handelsutbyte och att visa goda exempel. Sen ska vi självklart arbeta i de gemenskaper vi har, som FN,EU alla institutioner där vi möter andra länder.

Om det är en feministisk utrikespolitik vi sett hittills så tror jag det krävs lite mer förklaring.

Att det blir en tillväxt och arbetarfientlig inrikespolitik om regeringens förslag går igenom, är ganska säkert.
Och socialdemokraterna skyller nu på att de är i minoritet och att det saknas pengar.
Ja, att det behövs mer pengar är klart för varje regering och Sverige har varit en förebild i stabil ekonomi.  Pengar kommer alltid att vara ett problem, men de lovade före valet att de kunde hantera det. Även detta löfte är brutet.
Att skatterna skulle höjas visste vi. De är ju socialister.

Nu har de redan föreslagit höjd skatt för nästa år med 28 miljarder!
Höjda skatter - ett normaltillstånd?
Det känns verkligen skakigt för vårt kära Sverige.
Inga kommentarer: