söndag, december 17, 2017

Fulspel på hög nivå.

Hur väl underbyggd är Ylva Johanssons undersökning av vad flyktingar vill tala om? Om man ska ändra samhällsinformationen bör man väl VETA  vilket befolkningsunderlag och vilken kunskap socialdemokraterna stöder sig på.

Helt ogenerat klankar hon i tidning och TV ner på att man i skolan talar om vad som gäller i Sverige när det gäller t.ex. allemansrätten. Nu ska det talas värderingar. Vems värderingar?

Socialdemokraterna har på alla sätt smutskastat oss som försökt diskutera hur  Sverige fungerar och hur våra attityder och normer uppstått. Ylva Johansson har t.om. mage att ta avstånd ifrån ett inlägg, som visas i Agenda och sviker därmed också en egen partikamrat som är med i ett inlägg för ca tio år sedan. Det är ju socialdemokraterna och vänstern som förhindrat en viktig diskussion om olika värderingar och t.ex. brott i hederns namn och vad som gäller här i Sverige. För det är utifrån lagarna de svenska värderingarna ska diskuteras. Inte antingen eller.

Värderingar har vi alla och de skiljer sig ,enligt mig, åt på grund av personlighet, uppfostran och förändras med kunskap och erfarenhet.  
 
Eftersom det inte finns någon logik i hennes utspel anar jag att något annat är på gång.
Svenska modellen, som en gång startade som ett samarbetsprojekt mellan arbetsmarknadens parter, har nu socialdemokraterna omfamnat att gälla hela samhället, underförstått som ”den socialdemokratiska modellen”.

Därför blir jag riktigt nervös när Ylva Johansson svamlar om ”svenska värderingar och vill att utbildningsmaterialet i samhällsorienteringen för nyanlända ska ses över. Är det socialdemokratiska värderingar som ska läggas till den nya samhällsorienteringen och till den socialdemokratiska modellen? Det är ju också en tacksam målgrupp.

Hur kan Ylva Johansson låtsas som om hon och socialdemokraterna saknat en diskussion som de på alla sätt förkastat innan den börjat. Fy på dig som spelar ett sådant fulspel!

Det är vi som lever nu, som formar framtiden. Jag kommer som liberal att slåss med näbbar och klor mot socialdemokratiska modeller och regler formade av socialistiska värderingar under ”svensk” täckmantel.

 

Inga kommentarer: