lördag, januari 20, 2018

Berikar eller utarmar - till vilket pris?

I Kalmar pågår fortfarande många oklarheter kring Arenan för elitfotboll som jag skrivit om förut i min blogg. Trots att så många talar om för mig att de inte vill lägga sina skattepengar på detta nya Salve x10, är det endast en medborgare som vågat överklaga ärendet.

Salve,  en medeltidsstad,  monteras ner efter många år.  Miljoner  av kommuninvånarnas intjänade skattemedel satsades för att rädda alla de miljoner kommunen redan öst in, och  för att mildra alla felbeslut.
 
Arenan för elitfotboll kan inte monteras ner, så här kan Kalmar kommun få ett monument  att hålla under armarna i evighet.

Kommunstyrelsens ordförande har försökt  vilseleda kommunfullmäktige genom att säga att beslutet att köpa Arenan för 244 miljoner är ett nollsummespel. Även detta försök till vilseledning är överklagat.

”Ett nollsummespel definieras genom att summan av vinsten och förlusten i spelet alltid är noll för varje tänkbar strategi spelarna kan använda sig av. Finns det ett enda utfall där summan skiljer sig från noll så sägs spelet vara ett icke-nollsummespel”.

Idag skriver styrelsen för Kalmar FF i en debattartikel att Kalmar FF berikar Kalmar. Frågan är om det får ske till vilket pris som helst?

De beklagar sig över att de i motsats till andra får väldigt lite föreningsbidrag och mindre sponsring från de kommunala bolagen än andra.

Det är väl självklart att de kommunala bolagen inte ska använda sina kunders pengar att sponsra Kalmar FF. De kunder som nyttjar kommunala bolag kan som regel inte välja ett annat bolag om de inte har lust att sponsra KFF eller andra intressen i kommunen.

Destination Kalmar AB (ett kommunalt bolag som i huvudsak drivs med skattemedel) ger, utöver föreningsbidraget, Kalmar FF i sponsring och bidrag ett högre belopp än det bidrag kvinnojouren i Kalmar får från kommunen.
Men det är ju en grupp i samhället som inte har varken tid eller ork att lobba hos kommunledningen.

Jag, som liberal förtroendevald kan, och ska inte, unna mig lyxen att bara se till evenemang hos den vuxna idrottseliten i Kalmar. Världen är större än så.

Inga kommentarer: