torsdag, mars 01, 2018

S opponerar mot den egna politiken

Oppositionens roll är att granska de styrande partiernas politik och visa på alternativ.


Socialdemokraterna ville, trots sin minoritetsställning, ha makten att styra Sverige år 2014. Det lustiga, eller snarare olustiga,  är att socialdemokraterna nu  inför valet 2018 agerar som ett oppositionsparti. Detta agerande stämmer särskilt väl på ett parti som inte längre har en ideologi att vila på.
 
Just nu vill de rikta ljuset från utanförskap och tvärvändning i flyktingpolitiken.

Löfven är alldeles villrådig när Angela Merkel har tappat taktpinnen.
Inför valet  är nu socialdemokraterna väldigt tydliga att de ska opponera mot den egna politiken och det  ingår nu helt uttalat i deras valstrategi.

S har haft statsministerposten mer än 60 av de senaste 74 åren men vill tydligen inte ta ansvar för den förda politiken.

Trots högkonjunktur  ökar problemen och Inom Sveriges alla välfärdsområden flyr personalen från offentliga arbetsgivare.
Socialdemokraterna kör verksamheterna i botten och samlar i ladorna för att sen ”satsa” för fullt inför valet. Historien upprepar sig.


Nu pekar S på de brister de själva skapat.
 
Precis som sommaren 2017 ger sig Löfven ut på en turné för att lova runt i hela landet. Nu ska S rätta till den egna  förda politiken med en mängd  tänkta ”satsningar”. Dessa satsningar ska självklart inte bli genomförda förrän under nästa mandatperiod. Godisregnet är inte heller finansierat, så det troliga är att något annat får plockas bort från välfärden under de kommande åren. De demografiska förändringarna innebär nämligen att det saknas pengar i framtiden. En gardering att opponera mot egna politiken?
 
Sverige behöver absolut en mera liberal politik och en Alliansregering som  tar ansvar för sin förda politik och som vill styra landet.

 

 


Inga kommentarer: