tisdag, april 17, 2018

Krona för krona?

Finansministern skryter med de goda finanserna som ju inte beror på en smart socialistisk politik utan faktiskt beror på att vi haft en rekordlång högkonjunktur i hela västvärlden. Anställda i offentlig förvaltning har lojalt vänt ut och in på sig för att hålla en hög kvalitet.
Svenska företag har skickligt anpassat sig och tyvärr lyckades inte socialisterna  vända den ”missmatchning” de under hela lågkonjunkturen dessförinnan anklagade Alliansregeringen för.

Så statsskulden minskar – ja, något annat vore ju otänkbart.

Arbetslösheten sjunker  enligt S men det är endast en konjunktureffekt, alltså inte resultatet av åtgärder. Då deras mål är att få den lägsta arbetslösheten i EU är det ganska kass att de tappat i ranking inom EU och således försämrat sin ställning i Europa.

Anställda har under denna socialdemokratiska regering flytt från både skola, vård och polis.
Det enda de kan hota med är att Alliansen sänker skatten för de som vill gå till arbetet.
De vet så väl att det, trots den lägsta konjunktur västvärlden haft i modern tid, kom det in mera pengar till välfärden under Alliansens tid.

Magdalena Andersson  missar ändå  inget tillfälle att ställa en god välfärd mot sänkta skatter, trots att hon gärna behållit de jobbskatteavdragen hon själv förkastar.
Tyvärr saknas granskning och motfrågor till regeringen.

Och inte bara där.
Här i Kalmar har socialisterna numera inrättat en exceptionellt stor kommunikationsenhet som varje dag lämnar ut positiva nyheter som media glatt vidareför  till Kalmars invånare utan motfrågor.

 

 

 

Inga kommentarer: