tisdag, april 03, 2018

Varning! Dessa flygbiljetter är beroendeframkallande!

Miljöpartiet fortsätter på sin inslagna väg och tvingar, för att stödja socialdemokraternas budgetförslag , regeringen att föra fram en rad obegripliga förslag.
Som exempel kan nämnas den ”korrigering” av flyktingmottagandet som enbart kommer att resultera i omöjliga förväntningar och återkommande överklaganden.  Ett numera luttrat lagråd har skåpat ut förslaget.
Men för S gäller det makten framför allt!

Att  höja en mängd skatter som bensinskatt , lastbilsskatt och flygskatt är så klart inte populärt hos fackförbund som är rädda om medlemmarnas jobb.
 
Nu vill Isabella Lövin att statliga Swedavia, som driver landets flygplatser, ska göra som Systembolaget och skriva varningstext om klimatpåverkan och planera för minskat flygande.

I Kalmar är alternativet till flyget  bilen, enligt de undersökningar som gjorts.
Eller kanske blir det  en kollektiv bussresa utomlands för att  köpa billigt vin och sprit. Alltså extra allt- både avgaser och alkohol. Oops!

Eller vinhandel på nätet, där inte ens PostNord behöver medverka.
Systembolaget är väldigt bra på service som gör att vi handlar även alkoholfritt på Systemet. Där tror jag de har mycket att lära ut, även till Swedavia. Bra bränsle är alltså det som ska premieras.

Men att med skatt och varningstext hålla människor borta från flyget i ett glest befolkat land som Sverige . Nej hur skulle det se ut:


”Sälj inte biljetter till den som ser ut att bli beroende av flyget för sin försörjning.”
 
 

Inga kommentarer: