onsdag, oktober 17, 2018

En följsam försäkringskassa


Alliansregeringen införde rehabiliteringsprocesser och en tydlig tidsgräns för omprövning av sjukförsäkring. Då skulle möjligheten att gå till sitt ordinarie arbete prövas mot ev anpassningar eller nya möjliga arbetsuppgifter.
Detta var ett omstritt system, som fick justeras i början, men det var ett rättssäkert system för

Alla visste vad som gällde.

Detta system och denna hantering togs sen bort av socialdemokraterna 2015.
Trodde vi.
 
Trots att den bortre parentesen förkastades , införde socialdemokraterna i praktiken en ny bortre parentes. Men detta sker politiskt, och inte via regelverken som alla ska förstå, som med LSS. När det avslöjades att politiken styr bakom kulisserna var det generaldirektören som fick gå.

Tacka sjutton för att anställda inte protesterar öppet!

Rapporten nu visar att försäkringskassan blivit en ”lydig” myndighet.

Vem är myndigheten anpassad för. Politiken eller lagstiftningen? I detta fallet har styrningen skett bakom stängda dörrar oavsett regelverken. De utförsäkrade kan ju då omöjligt förstå varför stödet upphör. Dessutom träffar inte handläggaren den behövande längre, och det är ju bekvämt.

När en mängd statliga tjänstemän öppet (som efter valet) redovisade sin politiska inställning (eller värdegrund) visade de samma följsamhet till det politiska systemet.

Tjänstemännen ska följa lagens bokstav och stå på medborgarens sida.
Försäkringskassan följer enligt rapporten inte domen,  utan politikens signaler.
Skillnaden med tidigare öppen lagstyrd Allianspolitik är att den nu sker politiskt i det fördolda (tills det upptäcks i en granskning).

Så många utsatta människor de lämnar i sin väg…socialdemokraterna.
Alla ska med... S - slogan.

 

Några ämbetsmannaregler eller integritet verkar inte finnas längre, och det riskerar i förlängningen tilltron till hela det demokratiska samhället.

Sen är man förvånad över att konpiratoriska krafter vinner mark!

Inga kommentarer: