fredag, oktober 26, 2018

Vad säger Sverige?


Nu kommer krav på att FN ska utreda mordet på Jamal Khashoggi. Inte en dag för tidigt, men FN kan också vara blåslampa. Vad väntar de på?

Saudiarabien har nu gett flera versioner av ”försvinnandet”, ”olyckshändelsen” och mordet. Nu ändras också versionen till det från början uppenbara. Att det var ett planerat mord. De har t.o.m. arrangerat en dubbelgångare, i tron att de var smarta. Det säger inte lite om hur de är vana att arbeta.

Att Saudiarabien  ändrar sina  förklaringar kring ett berått mord på ett så lättvindigt sätt, visar att de inte är vana att handskas med sanningen.
Självklart trodde de inte att han skulle saknas så snabbt och att trycket på dem skulle bli så intensivt. Kanske är de lite skakade av uppmärksamheten.
Nu lägger man all kraft på att fjärma brottet från kronprinsen.

Turkiet har ännu inte släppt fram sina bevis, och kanske håller de på dem tills det blir någon form av oberoende utredning.
Det som kanske inte borde förvåna är att de flesta västländer fortfarande duckar och "väntar på mera information". Sverige duckar gärna när det gäller länder som vi har omfattande vapenhandel med.

Då var ju president Trump mera rakt på sak. Utebliven handel skulle kosta hundratusentals arbetstillfällen. Det beräknas nog vara ett för högt pris för en simpel anständighet.

Inga kommentarer: