lördag, januari 05, 2019

Kunskap ger framtidstro

Nytt år, nya föresatser. Eftersom jag ska leda en studiecirkel kring EU-frågor för Liberalernas medlemmar, så fastnade jag i lite olika frågeställningar och självklart studsar frågor till nationalsocialismens framgång.

Nazisterna växte ju inte fram ur tomma intet, utan just för att välfärd och självkänsla rasat i ett Tyskland med ett förlorat krig och stora krigsskadestånd. Då som i alla tider letar ledare syndabockar för kriser de inte vill eller kan lösa.

Vi måste därför mobilisera framtidstro hos fler, men fyra år under socialistiskt styre i Sverige har, trots en dopad krona och en högkonjunktur i hela vår omvärld vänt alla kurvor nedåt. Visst, kriget har skapat en flyktingvåg, men framför finns en oförmåga hos socialisterna att ta vara på handlingskraftiga och använda nya invånare till att ställa Sverige på egna ben. De har fel politik för det.

Som liberal vill jag ge människor möjlighet till största möjliga ekonomiska och personliga frihet. Nu vill helt plötsligt alla kalla sig liberala med olika kombinationer, men då måste de också våga lita på människors förmågor.

Att kunskapsskolan lämnat så många barn i sticket, måste skyllas på dem som gjort underlaget så omöjligt att t.o.m. lärare och högutbildade föräldrar går bet på uppgifterna. Det är självklart att det leder till psykisk ohälsa när barn får helt omöjliga uppgifter, som hör hemma i universitetsvärlden. Det är INTE lärarnas fel.

Kunskap ger frihet att göra egna livsval och är grunden för både personlig och ekonomisk frihet. Lärarna i dagens skola har ett jätteansvar att lyfta varje elev. De som klarar det är riktiga hjältar och de bästa ska också ha de högsta lönerna.

Ett liberalt samhälle är i ständig utveckling och byggs vidare av fria människor. Ett färdigt folkhem är inget  jag lockas av och är därför helt främmande att stödja ytterligare socialistiska år i Sverige.

Fria människor med framtidstro kan tänka själva och arbeta för ett mänskligt samhälle med välfärd i ständig utveckling.

Inga kommentarer: