fredag, december 14, 2007

klipp kreditkorten!

Det finns i kalmar kommun en bristande respekt för revisorernas rapporter. Det återspeglar sig även när bolagen begär borgen av kommunen. Revisorerna vill då att bolagen ska skicka med en riskanalys och en finansieringsplan, men så sker inte.

Nu har revisorerna, samtliga partier, haft synpunkter på den konstruktion med syfte att använda pengarna i Kalmar Energi, men ändå låtsas som om de finns kvar. Vänstermajoriteten kan väl knappast beskrivas som ett föredöme för en ansvarsfull politik, så revisorerna har säkert goda skäl att signalera när det går för långt.
Det är ett ganska häpnadsväckande svar från Johan Persson, "att revisorerna bedriver politik" med sin skrivelse. Då skulle ju även hans egna vara med på detta myteri!
"Det hade räckt med ett telefonsamtal" är lite kul och det visar att Revisorerna men inte Johan Persson förstått sina olika roller.
Nu ska vi vara väldigt glada att vi har revisorer som inte spelar under täcket, men en kommunstyrelseordförande bör nog acceptera att alla ledamöter( och därmed medborgarna) har insyn, och inte bara han själv.
Bara det att kommunen nu skall försöka åberopa "synnerliga skäl enligt kommunallagen" för användningen av pengarna , visar väl att man nu fortsätter vandringen i den ekonomiska sankmarken.

Lär dom sig ingenting?
Det är ju just sådant här trixande med pengar som har lett oss fram till de underskott vi har.
Den som har tittat på lyxfällan i TV, vet att det bara är den hårda vägen som gäller.
Det är dags för Johan Persson att klippa kreditkorten och visa att vi bara kan använda de pengar vi faktiskt får in varje månad. Och det är väldigt mycket pengar!!!

Vi måste bara våga slänga vulgärdebatten åt sidan och våga diskutera vad vi ska förbättra.
Varför skulle inte vi kunna få en ekonomi i balans och samtidigt ge bättre service när andra kan det? Den diskussionen måste leva hela tiden. Men då kan man inte skylla på revisorerna, när man inte gillar deras rapporter.

Inga kommentarer: