torsdag, december 27, 2007

Tystnaden talar också.

Vi brukar i Kalmar inte ställa företagen till svars så länge de håller sina avtal med Kalmar kommun, samt följer de lagar och avtal som skrivits. Jag brukar hävda att rågången mellan enskilda företag och kommun skall vara tydlig. Kommunen skall ge den bästa servicen till alla.

Jag efterfrågade inför Fanerduns etablering en årsredovisning eller liknande, eftersom beslutsunderlaget var knappt, och därför att detta var ett så gigantiskt projekt, som skulle påverka kommunens alla verksamheter. Johan Persson gav då löften om 6 tättskrivna ark som svar på mina frågor, men detta har ännu inte infriats. Klart att förtroendet får sig en törn.
Har företaget ekonomiska förutsättningar?

Johan Persson lierade sig väldigt tätt med ett enskilt företag och med Mr LOU och kommunledningen har stått på tå för detta företag och valt att resa eller skriva till Kina så fort mr Lou har ropat på hjälp.

Men när olika rättigheter åsidosätts på kommunens mark, måste kommunen intressera sig. Men nu vill Johan Persson inte alls förknippas med Fanerdun. Man kommer säkert att gömma sig bakom någon lämplig handlingsplan. Jag har uttryckt min oro för varumärket Kalmar , men det får inte hindra oss att skydda dem som besöker den här kommunen. Det finns arbetare vid gamla Bombardier och vid Snurrom. Får de sin lön?

I skymundan av Fanerdun, växte kön till särskilda äldreboenden och de gamla trollades på något fiffigt sätt bort ur den köstatistiken, så att man istället kan lägga ner äldreboenden. Fråga mig inte hur det går till, för ingen kan förklara så jag begriper!
Under tiden intresset har fokuserats på andra investeringar, går många barn till skolan med en klump i magen. Skolor sliter med frågor om mobbning, kränkningar och otrygghet för både elever, föräldrar och lärare. I julaftonens Barometern var webbfrågan ”Har du blivit
mobbad”? Ja, i flera år svarade 41 %. Ja, en kort tid, svarade
22 % . 36% av de som svarat, hade aldrig själva blivit mobbade, men säkert påverkas även den som ser andra mobbas.
Fp har vid flera tillfällen försökt väcka en debatt om skolan och arbetsmiljön där för elever och lärare, men hur många engagerar sig i den debatten?
Alltför få vill gå från ord till handling.
Nu ska polisen, enligt Östran, göra en storsatsning i skolan. Det är bra, men hade det behövt gå så långt?

Men det är inte den sortens adrenalinkickar maktens man i Kalmar vill ha. Det ska vara stort och överraskande! andras pengar, men vadå, det kostar att växa! En julklapp som varar ett år eller så. Något som vänder fokus från allt det där vardagsslitet. Något som piggar upp!

Jag får en kick för varje ny småföretagare som vågar satsa och växa i Kalmar. De är basen i vår ekonomi, och grunden för vår välfärd. Om infrastrukturen, skolan och omsorgen är i världsklass får även dessa företag goda förutsättningar här.

Inga kommentarer: