måndag, december 03, 2007

Det var droppen!

Alltså, nu får det väl snart vara slut med förseningar och dålig information på tågen till och från Kalmar. Jag åker då och då och det känns ju mer som regel än undantag att tågen är försenade med några minuter. Det måste ju finnas en förståelse hos SJ, att de flesta som reser idag har en viktig tid att passa.
När man hoppar på i Alvesta mot Kalmar, är det ofta proppfullt, och det hjälper inte alltid att man har en platsbiljett. Medresenärerna talar ibland om att så har det varit sen Malmö.
Det finns dåligt med plats för stora väskor, om man vill ha dem i närheten och toaletterna räcker inte till. Vitsen med tåg borde ju vara just att man kan koppla på en vagn till om det behövs.

Det måste vara en hopplös arbetssituation för personalen, som oftast gör sitt allra bästa för att hålla alla på gott humör.
Men det räcker inte!
Nu är det sen länge slut på inkörningsperioden, och både tåg och räls måste fungera. I Kalmar har tågen konkurrerat ut flyget till Köpenhamn, men det är inte självklart att det är ett bestående tillstånd.
Det borde vara en självklarhet,när vi har en klimatutmaning att ta ansvar för, att ett statligt verk ska stå på tå för ett ökat resande med tåg.

Nu är det dags för kommunledningen i Kalmar att diskutera frågan med SJ.
Vi bör tillskriva SJ och Banverkets ledning och begära en förklaring och en snabb förbättring. Vi ska inte sitta och se hur förutsättningarna för våra lokala resenärer försämras.
Dagens händelser kan väl bara betecknas som droppen som får bägaren att rinna över.

Inga kommentarer: