onsdag, november 26, 2008

ska vi spara in på diskussionen?

Ibland blir man lite förvånad och undrar om media var med på samma möte.
Sist i texten alliansens protokollsanteckning om varför vi sade nej till att gå med i ytterligare ett av alla nätverk som utåt ska ge sken åt att vi är framåtsyftande. 5000 kronor är ingen stor summa för medlemskap, men med erfarenhet av kommunens medlemskap i Fairtrade City
så vet jag att det verkligen kostar pengar.

Att dessutom vänstern ställde det emot kostnaden för den diskussion som föregick beslutet, visar ju hur mycket man värdesätter diskussionen. Helst skulle vi väl vara fogliga som i Nordkorea, så blev det lugn och ro. Vi som har heltidsersättning, får inget extra arvode för att vi deltar i kommunstyrelsen, så jag fortsätter nog att diskutera om jag behöver.

Att ingen funderar över varför kommunstyrelsens ordförande under sammanträdet är mer intresserad av vilka nyheter som sänds i mobilen istället för att hålla samman mötet, tycker jag är ännu märkligare.
Omvärldsbevakning är viktig, men händer det något, så har vi beredskap för att politikerna får veta detta.

Så här lyder vår reservation i ärendet

Europeiska koalitionen mot rasism
Kampen mot rasism och främlingsfientlighet får aldrig upphöra. Det är viktigt att skapa mötesplatser där människor från olika kulturer kan på ett naturligt sätt träffas och lära känna varandra. Vi tror mer på konkreta och nära insatser för medborgarna i Kalmar än nätverksbyggande för den politiska eliten i Europa. Vi vill flytta kampen mot rasism från sammanträdesrummen ut till medborgarna.

Inga kommentarer: