måndag, november 17, 2008

slöseri med viktig tid!

Inför valet 2006 fick nog de flesta intrycket att Johan Persson var genuint intresserad av tillväxt och att tillväxten skulle vara hållbar. Folkpartiets motion om att lösa det ökade behovet av parkeringsplatser i centrum först fick avslag i kommunstyrelsen, men bifölls efter ett starkt opinionstryck i kommunfullmäktige. Man arbetade fram en parkeringsnorm (som kom till efter min interpellation) och utredningen visade också på ett stort behov av P-platser. Vad jag inte anade då var att ingen i vänstermajoriteten egentligen ville ha fler parkeringar centralt i Kalmar. Och detta oavsett vad utredningarna sen visade. P-normen blev det aldrig något beslut på. Av någon anledning hamnade den istället för Gatu - och Parkkontoret, på utvecklingsenheten.
Och resten vet ni. Nu när vi går in i lågkonjunkturen gör socialdemokraterna allt för att försvåra för handeln i Kalmar centrum, istället för att underlätta för fler kunder att parkera, som jag har kämpat för.

Översiktsplan, grönstrukturplan, parkeringsstrategi/norm m.m. är ju viktiga för att de ska diskuteras öppet och komma till allmänhetens beskådande. Tills dess kan ju majoriteten planera i det tysta, och därefter presentera förslag som inte följer några gemensamt fastslagna planer.

När jag för en tid sedan interpellerade om avsaknaden av beslut om parkeringsnorm i kommunfullmäktige, lät Johan Persson förstå att den skulle beslutas när staden var färdigplanerad. Snart är det inte några ytor kvar, så det är kanske dags att besluta nu. Här
är inget förutsägbart!
I kommunledningskontorets förslag till internbudget (som kommer till KSAU i morgon) står det nu att en översyn av parkeringsnormen ska göras. På övriga ärenden finns ett slutdatum, men inte på detta ärende. Den senast beslutade parkeringsnormen är ifrån 80-talet. Det blir intressant att se om normen kommer vidare till beslut den här gången, eller om den ska ligga några år till och vänta på nästa översyn.
Planer som inte är aktuella är ju kass, men planer som inte blir föremål för beslut är ju slöseri med konsult - och tjänstemannatid!

Inga kommentarer: