fredag, november 07, 2008

Kunskap, en överlevnadsfråga!

deltog i en konferens"Teknikföretagens produktionsdag" och det var mycket intressant eftersom inbjudan till denna dag kom långt före den finanskris som utvecklats under tiden.

Jag kände att mycket bekräftades av det jag tidigare summerat från företagsbesök och liknande diskussioner, men mycket ny och viktig information kunde jag också tanka in.
Att teknikföretagens största önskan är att vi som kommun ska sköta vårt och ge den bästa service till företagen men även till företagens anställda var ju känt. Av denna service framhöll man vikten av att samverka i tidiga skolår med näringslivet och att förse företagen med den bästa kompetensen.

Snarare är det så, som jag faktiskt hävdat i många diskussioner, att det är vi som påverkar om företagen kan hitta kompetensen här, eller om de behöver söka sig någon annanstans för att få den. Här kommer också diskussionen om arbetskraftsinvandring in. Tyvärr finns det ett motstånd från många och här har också fackföreningsrörelsen en resa att göra, för att öka förståelsen hos sina medlemmar. Det är dags att kasta lite gammal barlast överbord och tänka både traditionellt och nytt.

Det är ändå väldigt hoppfullt att det här är ett område som vi verkligen har möjlighet att förbättra!

Inga kommentarer: