fredag, april 05, 2013

VAD ÄR SKILLNADEN?


Socialdemokraterna har i alla fall lyckats med en sak under denna kongress. Vartenda program handlar om denna kongress.
De har dompterat media fullständigt och allt har handlat om HUR det skulle bli med vinsterna i välfärden. Vad blev det då av detta omstridda förslag? Jo det blev en tummetott. Vad är det för nytt med att vinsterna inte ska vara styrande för välfärden?

Det är väl just det som var avsikten med Lagen om Valfrihet som Alliansen infört. LOV innebär just att vi konkurrerar med kvalitet istället för med priset.

Sen börjar jag åter att fundera över var socialdemokraterna ska dra gränsen. Jag har sedan 70-talet jobbat som narkossjuksköterska  med sjuka människor och alla dyra material vi använder under en operation tillverkas ju av företag som måste gå med vinst för att finnas kvar. Alla tävlar om att vara bäst och motsvara behoven.

Allt detta material och alla dessa mediciner till en narkos och en operation köper vi med skattepengar och hur ska sossarna bemästra dessa vinstintressen om företagen inte ska få gå med vinst?

Om de som nu fått till stånd denna skenbara förändring kommer till makten kanske alla företag ska förstatligas och tullar införas igen. Det finns ju faktiskt de som längtar tillbaka till den "trygga tiden" då vi bara behövde lyssna på en TV-kanal och där faktiskt polisen jagade den som startade en privat radiokanal. En radiokanal och ett budskap!
Lite skrämmande  just nu...

Inga kommentarer: