torsdag, juli 11, 2013

har man järngrepp om ekonomin?!

Först måste man ju glädjas åt att Sveriges EM-lag spelade oavgjort!

Det var lite tråkigt att beskedet om sportsliga förutsättningar som inte motsvarar KFF- tränarens  förväntningar, kom just nu, men det fanns säkert ett bra skäl till att meddela denna nyhet just nu innan EM.

Enligt media har man tyckt att Arenan kopplat ett järngrepp om ekonomin, och det sportsliga i KFF fått stå tillbaka. Det var också tyvärr så, att Arenan kopplade ett järngrepp om kommunens ekonomi. Mer än halva summan av regeringens konjunkturstöd åkte iväg från kommunens budget när socialdemokraterna betalade 29 miljoner till KFF när Arenan var klar. Ja, hur det gjordes kan också diskuteras. Men jag är glad så länge det är någon som håller ett grepp om ekonomin både här och där.

Folkpartiet sade alltså ja till de beslut som krävdes för att Arenan skulle byggas. Vi var också väldigt glada att det för en gångs skull var en privat entreprenör som tog ansvaret. Vi sade ja till 24 miljoner för träningsplaner och 45 miljoner för infrastuktur och nästan 6 miljoner om året i driftbidrag.

Men Johan Persson ville gärna komma in i matchen och basunerade ut sin medverkan i valtalet på 1 maj.
helt plötsligt drog sig företaget ur och det hade trixats bakom kulisserna länge för att kommunen skulle kunna räkna detta som allmänhetens arena och stödja ett privat bolag med borgen och extra pengar. Här sade vi stopp.

Man skulle nu helt plötsligt lägga till en mängd olika  evenemang på denna Arena för att bevisa hur tillgänglig den var för allmänheten. En! konsert har man haft innan man började spela fotboll, men nu öppnar man istället Fredriksskans för konsert i sommar.
Fredriksskans är ganska fullt med aktiviteter med både de som borde träna på de nya träningsplanerna och för de ungdomar som blev lovade mera träningstid när KFF flyttade.

Arenan har alltså inte inneburit någon förbättring för idrotterna på Fredriksskans. Redan då socialdemokraterna och kompani samlades i Anders Anderssons sommarstuga och gjorde upp strategin för kommunens medfinansiering i Arenabolaget, hade kommunen lagt ett sparbeting på alla kärnverksamheter med 2%.
Ungdomsverksamheterna får betala för elitfotbollen.

Dessa sparkrav ökade sen  och dessutom trixade socialdemokraterna så att den mark som skulle säljas till Arenans parkering, nu istället bekostas av kommunen . Dessa miljonkostnader fanns insprängda som en bisats på några rader i en omfattande detaljplan.

En investering kan koppla ett järngrepp om ekonomin.
Man hoppas ju att Linnéuniversitets styrelse räknar och begrundar.....


Inga kommentarer: